
لمینت یعنی اضافه کردن هر سطح روی سطح دیگر
در صنعت چاپ و بسته بندی به منظور ایجاد ویژگی ها و خواص جدید در کاغذ و مقوا و تنوع مصرف، فرآیند های تکمیلی بسیاری انجام می پذیرد. از آن جمله می توان به فرآیند “لمینیت” اشاره کرد که عبارت است از بر روی هم فیکس نمودن دو یا چند لایه به کاغذ یا مقوا به وسیله واسط شیمیایی که پس از انجام این فرآیند به صورت یک محصول واحد و یکپـارچه در بیاید
لمینت چاپ نیست، بلکه بعد از اینکه کار چاپ می شود آنرا پرس یا لمینت می کنند که با عرض های مختلف دستگاه های آن در شرکت ارایه می شود
فرآیند لمینت کردن به روش های متعددی انجام می گردد که معمول ترین و پر کاربردترین آن در صنعت چاپ علی الخصوص بر روی کاغذ رول به دو صورت حلالی و غیر حلالی می باشد .
حلالی : در این روش از رزین های متفاوت و هارد نر به عنوان واسط شیمیایی استفاده می شود که پس از ترکیب با یک حلال ( برای مثال اتیل استات) در صنایعی که محصول نهایی نیاز به دوخت و سیل شدن در دمای بالایی را داشته و یا از کاغذ و یا مقوای حاصله برای بسته بندی مواد داغ استفاده می گردد پروسه لمینیت به صورت حلالی استفاده انجام می شود.
غیر حلالی : در این حالت از دو جز ماده شیمیایی که در سرعت بالا و به نسبت متناسب ترکیب شده و سریعأ خشک می شود و نیازی به دمای کوره ندارد استفاده می شود و دیگر نیازی به حلال نمی باشد . در این حالت نیز کاغذ سنگ به دلیل نفوذ ناپذیری و سطح صاف ، بستر بسیار مناسبی برای پوشش دهی حلال می باشد .
کاربرد لمینت کردن
لمینت های بسته بندی انعطاف پذیر برای محصولاتی استفاده می شود که نیاز به محافظت و یا ماندگاری طولانی مدت دارند.
مانند:
بسته بندی صنایع لبنی
بسته بندی مواد غذایی
کیسه های زیپ کیپ
عایق
پزشکی
بسته بندی محصولات آرایشی و بهداشتی
خشکبار و حبوبات
پودر های شوینده
کود و ….
دستگاه های لمینیت به سه دسته کلی تقسیم می شوند :
۱- لمینیتور کیسه ای یا کتابچه ای
۲- لمینیتورهای رول حرارتی
۳- لمینیتورهای رول سرد